Logo FTP dakwerken Lommel

Platte daken

platte daken

Duurzaamheid boven alles

In het verleden kampten platte daken vaak met vocht- en constructieproblemen. Gelukkig zijn de hedendaagse technieken sterk verbeterd. Met een juiste plaatsing en regelmatig onderhoud zijn platte daken nu gelijkwaardig aan hellende daken. Hoewel een plat dak nooit helemaal plat is – een subtiele hellingsgraad is essentieel om regenwater correct af te voeren. Het voorkomen van lekkages door een adequate afdichting is dan ook van cruciaal belang! Daarom is het verstandig om uw dak te laten plaatsen door een vakman.

 

Bij FTP Dakwerken maken we gebruik van een baanbrekend membraan op basis van gemodificeerd TPE, genaamd Superseal EPDM. Dit membraan staat garant voor een verwachte levensduur van maar liefst 40 jaar. Als afwerking heeft u de vrijheid om te kiezen voor een bewandelbare ondergrond, zoals betonnen stoeptegels of bankirai. Een moderne optie is een groendak, waarbij u kunt genieten van een gazon en/of daktuin. Voor deze trendvolle oplossing verwijzen wij u graag door naar een gespecialiseerd tuinbouwbedrijf.

 

Het is belangrijk op te merken dat platte daken niet overal zijn toegestaan. In gevallen waarin stedenbouwkundige voorschriften een hellend dak vereisen, kunt u een wijziging aanvragen bij het stads- of gemeentebestuur.

enkele realisaties

Wilt u meer informatie?

Na een persoonlijke afspraak en een grondige inspectie van uw dak, zullen wij u voorzien van deskundig advies en aanbevelingen. Samen met u gaan we op zoek naar de ideale oplossing voor uw dakwerken!